Begroting 2015-2018 vastgesteld

Algemene dekkingsmiddelenzaterdag 01 november 2014 09:34

Tijdens de raadsvergadering van 30 oktober jl. was de begroting voor de komende jaren aan de orde. De ChristenUnie fractie is blij met het feit dat Scherpenzeel, in tegenstelling tot veel andere gemeenten, zonder al te ingrijpende maatregelen de begroting sluitend heeft kunnen opstellen. Er hoeft geen extra verhoging van de lasten voor inwoners plaats te vinden. De begroting is aangenomen door de raad, met de stemmen van GBS en VVD tegen.

Door diverse partijen zijn moties en amendementen ingediend. Zo ontstond er wat discussie over de verkoop van de ambtswoning. Nu de burgemeester geen gebruik maakt van deze woning is het niet noodzakelijk dat deze woning, die nu wordt verhuurd, wordt aangehouden. De ChristenUnie gaat akkoord met verkoop van de woning, maar heeft het college wel gevraagd hiermee te wachten tot de woningmarkt verder is aangetrokken.

In de begroting wordt een bezuiniging van € 25.000 op SOS (St. Ouderen Scherpenzeel en Renswoude) voorgesteld. De oppositiepartijen wilden deze bezuiniging door middel van eenamendement uit de begroting halen. De wethouder is echter al in goede verstandhouding in gesprek met de SOS. De SOS heeft zelf aangegeven kansen en mogelijkheden te zien om aanzienlijk te bezuinigen. Door inzet van opgeleide vrijwilligers, en door de gesprekken die met ingang van 1 januari a.s. door de klantmanagers van de gemeente met alle zorgvragers worden gevoerd, komt het persoonlijk contact met de ouderen niet in het geding. Nu dit gewaarborgd lijkt, en de SOS zelf niet negatief staat tegenover deze bezuiniging, ziet de ChristenUnie geen reden deze bezuiniging te schrappen. Daarbij komt dat de oppositiepartijen geen reëel alternatief voor deze bezuiniging naar voren bracht. Blijkbaar willen zij wel de inwoners ‘pleasen’ door tegen een bezuiniging te stemmen, maar durven zij geen keuze te maken welke andere organisatie of doelgroep in ons dorp dan moet gaan inleveren.

GBS riep door middel van een motie het college op om nog meer werk te maken van de aanrijtijden van de ambulance, die nu met enige regelmaat buiten de normtijden vallen. Met andere woorden: de ambulance komt in Scherpenzeel regelmatig later aan dan zou moeten. De ChristenUnie fractie kon zich niet vinden in de formulering en toonzetting van de motie. Tijdens een korte schorsing van de vergadering is de motie echter in gezamenlijk overleg tekstueel aangepast, zodat wij deze motie konden steunen.

Labels

« Terug

Archief > 2014

december

november

oktober

september

juni

mei

april

maart

februari

januari