ChristenUnie-SGP boekt opnieuw ruime overwinning in Scherpenzeel, groter dan in 2009

CU EU

Ook op landelijk niveau een prachtige winst voor de ChristenUnie-SGP. Met het hoogste percentage (7,6%) sinds de oprichting van de ChristenUnie in 2000 en het hoogste aantal stemmen (358.881) ooit.

maandag 26 mei 2014 22:35

De partijen ChristenUnie en SGP, die voor de Europese Verkiezingen opnieuw één blok vormden, zijn opnieuw de grootste partij in Scherpenzeel. Waar in 2009 het blok nog goed was voor 33% van het totaal aantal stemmen, groeide dit percentage nu naar 38%. De tweede partij in Scherpenzeel, het CDA zag haar aandeel teruglopen van 23% naar 18%. Net als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen was de opkomst hoger dan het landelijke gemiddelde. De opkomst in Scherpenzeel steeg van 48% naar 49% in 2009. Het landelijke gemiddelde was 37%, net als in 2009.

Helaas hebben de verkiezingen niet geresulteerd in zetelwinst voor ChristenUnie-SGP in het Europese Parlement. Net als in 2009 hebben ChristenUnie-SGP twee zetels. Het CDA blijft de grootste.

De uitslag geeft dus reden dus tot grote dankbaarheid, geweldig dat zowel de ChristenUnie als de SGP zo het vertrouwen hebben gekregen van de Scherpenzeelse kiezer. Vanaf deze plaats een groot compliment naar alle mensen die zich hebben ingezet voor de campagne. Campagne op straat, gesprekken met familie, vrienden of collega's, gebed. Het was allemaal nodig. Hartelijk bedankt!

Verdere uitslagen (ook van het buitenland) zijn hier terug te vinden.

Labels

« Terug

Archief > 2014

december

november

oktober

september

juni

mei

april

maart

februari

januari