Wethouder en nieuw raadslid ChristenUnie geïnstaleerd

cu nieuwzaterdag 10 mei 2014 20:39

Donderdagavond 8 mei was het een feestelijke avond. Het nieuwe verkiezingsprogramma werd gepresenteerd door de drie partijen die de komende 4 jaar de coalitie van Scherpenzeel gaan vormen: SGP, CDA en ChristenUnie.

De vergadering begon met een korte toelichting van alle drie de coalitiepartijen op het gepresenteerde akkoord. Vervolgens was het woord aan respectievelijk GBS, VVD en DS. Alle drie hadden een betoog voorbereid waarmee inhoudelijk werd gereageerd. Een deel hiervan bestond uit positieve feedback op het gelezene, een ander deel bestond uit kritiek en uiting van zorg over hoe punten in het akkoord stonden verwoord. Ook werden er een aantal vragen gesteld, soms ook specifiek aan een enkele partij. Deze vragen werden door de drie coalitiepartijen beantwoord, waarop werd gereageerd door de oppostie in de tweede termijn. Dit alles resulteerde in een stemming, waarbij het akkoord met een ruime meerderheid steun vond in de gemeenteraad als geheel.

Het tweede belangrijke deel van de avond bestond uit het benoemen van de wethouders (Henk Vreeswijk voor zijn tweede termijn, Margo van de Fliert-Klein en Tonnis van Dijk) en het benoemen van nieuwe raadsleden (Jan van Kampen en Aart van de Peut). Omdat er geen zaken werden aangetroffen in de 'geloofbrieven' (onderzocht door de commissie geloofsbrieven) die benoeming in de weg stonden zijn uiteindelijk alle personen benoemd in de raadsvergadering.

Hiermee begint een nieuwe periode met uitdagingen voor veel personen van de ChristenUnie. Tonnis van Dijk begint in zijn nieuwe functie als wethouder en Aart van de Peut en Marieke van de Beek-Linthout gaan voor het eerst zitting nemen in de raad. Ook voor Jan van de Weerd die de fractie komt versterken als commissielid Samenleving en Bestuur begint een nieuwe periode vol uitdagingen. Wout van de Kleut, alsreeds sinds enige tijd actief als commissielid Grondgebied, blijft deze functie vervullen de komende periode.

Namens de partij willen we de nieuwe coalitie, het nieuwe college van B&W en alle anderen die hierin betrokken zijn of een ondersteunende rol hebben van harte Gods zegen toewensen. 

Labels

« Terug

Archief > 2014

december

november

oktober

september

juni

mei

april

maart

februari

januari