Grondexploitatie Akkerwinde

natuurdinsdag 05 april 2016 21:10

Met de verkoop van gronden ten westen van de Hovenierslaan voor de bouw van 23 woningen wordt de nieuwe wijk Heijhorst volgebouwd. Het volgende gebied dat de gemeente wil ontwikkelen is het gebied Akkerwinde.

Dat is het gebied ten oosten en ten zuiden van de nieuwe basisschool “Korenmaat”. In 2015 is daar al een grondexploitatie (dat is een financieel plan) voor opgesteld. Deze pakte echter, inclusief de school, fors negatief uit. Verder heeft de gemeente de opgave om samen met Woonstede meer sociale huurwoningen te bouwen. Dit heeft aanvullend een negatief effect op de grondexploitatie. Het college heeft daarom besloten een nieuw stedenbouwkundig plan op te stellen, in samenspraak met omwonenden en belangstellenden. De gemeente wil echter niet dat de woningen dan maar dichter op elkaar moeten worden gebouwd.


Uiteindelijk is er een nieuw plan ontwikkeld, waarin de bouw van 24 sociale huurwoningen is opgenomen. Daarnaast omvat het plan rijwoningen, twee onder één kappers en vrijstaande woningen alsmede een paar vrije bouwkavels. In totaal is er zo ruimte voor 109 woningen. Teneinde de exploitatie van het plan rond te krijgen is het ook noodzakelijk om het zuidelijk deel van het complex (aan de Lunterse Beek) mee te nemen in de plannen. In totaal ontstaat daardoor een financieel resultaat dat bijna sluitend is. Naar verwachting komt in 2017 het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan Akkerwinde gereed. Als er geen tegenslagen optreden kan dan eind 2017 of zeker in 2018 in het gebied worden gebouwd.

Labels

« Terug