Centrumvisie

participatiezondag 14 februari 2016 14:35

Aanstaande donderdag zal in de raadsvergadering worden gestemd over het vrijgeven van het ontwerp van de centrumvisie. Wanneer dit voorstel door de raad zal worden aangenomen zal dit ontwerp 6 weken ter inzage liggen, waarbij een ieder een inspraakreactie kan geven. Deze zienswijzen worden betrokken bij het opstellen van de definitieve centrumvisie.

Met het opstellen van de centrumvisie is een goede analyse gemaakt van de status van ons centrum. Samen met winkeliers en burgers zal nu gezocht moeten worden om de leefbaarheid te behouden en daar waar mogelijk te verbeteren. Dit zal, wat onze fractie betreft, binnen een periode van maximaal 5 jaar moeten plaatsvinden.

Eén van de grootste problemen in het dorp is het gebrek aan parkeerplaatsen. Het college zal moeten onderzoeken waar er mogelijkheden zijn om extra parkeerplaatsen te creëren. De locatie achter de Big Bazar is één van de plekken die hiervoor in aanmerking komt. Een ander probleem wat aandacht  verdient zijn de standplaatsen. In de huidige situatie worden diverse parkeerplaatsen in beslag genomen als standplaats voor ambulante handel. Dit is ongewenst. Bestaande parkeerplaatsen mogen, wat onze fractie betreft, niet worden gebruikt door marktkramen of andere vormen van ambulante handel.

Scherpenzeel heeft een tweetal kernwinkelgebieden. Beide gebieden hebben een supermarkt als trekker. De aanwezigheid van deze supermarkten is essentieel voor het bestaansrecht van de overige winkels. Deze gebieden moeten blijvend worden gezien worden als het kernwinkelgebied met dezelfde uitstraling. De verbinding tussen beide moet worden opgewaardeerd en meer als verbinding zichtbaar worden gemaakt.

Daarnaast zal het park rondom Huize Scherpenzeel beter moeten worden benut als toeristische trekpleister. De entree met het pad langs het Poorthuis kan daarom wel een kwaliteitsimpuls krijgen. Aangevuld met een goede bewegwijzering zouden het park, de Grebbelinie, de dorpskerk met zijn rijke historie en het agrarisch buitengebied als kernkwaliteiten meer onder de aandacht moeten worden gebracht bij bezoekers van het dorp.

Labels

« Terug

Reacties op 'Centrumvisie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.