Permar

Permar (2)donderdag 10 november 2016 17:55

Alle betrokken gemeenteraden hebben besloten om te per 1 januari 2018 te stoppen met Permar, de sociale werkvoorziening voor Ede, Wageningen, Renkum, Scherpenzeel en Barneveld. 

Medewerkers Permar

Wij, als gemeenten Scherpenzeel, blijven verantwoordelijk voor inwoners met een indicatie. Voor medewerkers die beschut intern werken, moeten wij als gemeente een oplossing vinden. Het college is bezig om het aantal mensen, waar wij verantwoordelijk voor zijn, aan het werk te houden. Zij onderhouden op dit moment onze plaatselijke groenvoorzieningen. De medewerkers die gedetacheerd zijn, behouden dus hun baan. Daarnaast heeft Permar ook niet-gesubsidieerde medewerkers, kantoorpersoneel en coaches. Voor hen is de toekomst onzeker. Er komt een sociaal plan voor hen. Ook wordt bekeken of er plaatsing mogelijk is in de diverse gemeenten.

Ontmanteling Permar

Hoe Permar wordt ontmanteld, moet voor het eind van het jaar duidelijk zijn, het is een zeer ingewikkeld proces dat veel energie en geld gaat kosten. Scherpenzeel neemt voor 1% deel in Permar en zal dus dit deel van de kosten gaan dragen. Voor 2017 is hiervoor ruim 22.000 euro extra in de begroting opgenomen.

Labels

« Terug

Reacties op 'Permar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.