Aankoop parkeerterrein en oplossing Druivenkamp

Parkeren in Scherpenzeeldinsdag 05 april 2016 21:08

In het centrum van Scherpenzeel bestaat een tekort aan parkeerruimte. Met name in de nabijheid van de supermarkten is er behoefte aan ruimte voor kortstondig parkeren. Ondernemers uit het centrum hebben er bij het college op aangedrongen extra parkeerruimte te creëren. Maar dat is geen eenvoudige opgave.

Uiteindelijk heeft het college besloten het parkeerterrein achter de Big Bazar (de voormalige Rabobank) aan te kopen. Het gaat daar om circa 40 parkeerplaatsen. De winkeliers in de omgeving zullen benaderd worden om hun personeel te vragen daar te parkeren. Ook kan het helpen om de periode dat de blauwe zone van kracht is te verlengen tot de hele week. Langparkeerders kunnen dan op het aangekochte terrein hun auto’s stallen. Aan de gemeenteraad wordt op 7 april gevraagd om hiervoor een krediet beschikbaar te stellen.

Financiering vindt in eerste instantie plaats uit de algemene middelen. Het college hoopt de investering gedeeltelijk terug te verdienen door de instelling van een parkeerfonds. Daarmee kan ook het “gat aan de Druivenkamp” mogelijk worden gedicht. De projectontwikkelaar wil daar 15 appartementen realiseren met per appartement één parkeerplaats, maar komt volgens de parkeernorm nog 15 parkeerplaatsen tekort. Daarvoor zou dan een bedrag in het parkeerfonds kunnen worden gestort. Daarmee is de weg vrij om op deze lelijke plek in het dorp een mooi appartementencomplex te bouwen.

Labels

« Terug