Landelijke winst voor ChristenUnie, een zetel erbij voor Gelderland

Marieke

Marieke van de Beek: Het is een kwestie van gerechtigheid om deze mensen hulp en een veilige plek te bieden''

donderdag 19 maart 2015 20:36

De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen zijn opnieuw reden voor feest binnen de ChristenUnie. In vrijwel iedere provincie is er zetelwinst.
 
Partijleider van de ChristenUnie, Arie Slob; "Ik ben ontzettend dankbaar. We hebben campagne gevoerd voor de idealen van de ChristenUnie. Voor een sterk gezin, voor krachtige regio's. En het ziet er naar uit dat we in de meeste provincies winst hebben geboekt. We zijn al onze kiezers daarvoor zeer dankbaar. Mooi om te zien dat in zoveel provincies mensen vanuit hun geloof een keuze hebben gemaakt. Nu is het tijd om aan de slag te gaan!"
 
Ook in Scherpenzeel is er duidelijk winst geboekt ten opzichte van vier jaar geleden. Fractievoorzitter Marieke van de Beek is hier dan ook opgetogen over: "De ChristenUnie wordt steeds meer een volwassen partij, waar de kiezer niet meer omheen kan. Ook in Scherpenzeel komt er steeds vastere bodem onder de voeten van de ChristenUnie. Kregen we in 2011 nog 8% van de stemmen, nu was dat 11,5%, een mooie groei! De mooie uitslagen bij lokale en Europese verkiezingen zetten zich voort bij de uitslagen van de Provinciale verkiezingen. De ChristenUnie krijgt een steeds breder draagvlak."
 
Nu hebben deze verkiezingen natuurlijk vooral op provinciaal vlak hun relevantie. Van de Beek gaat hier verder op in: "Een zetel erbij in de Provinciale Staten van Gelderland is natuurlijk hartstikke mooi. Nog mooier is dat dit in nog zes andere provincies ook het geval is! 
De ChristenUnie neemt haar verantwoordelijkheid in het bestuur van ons land, op verschillende niveaus. Mooi om te zien dat dat wordt beloond met de stem van de kiezer. En als de extra zetel in de Eerste Kamer daadwerkelijk wordt verzilverd, levert de ChristenUnie een professionele, slimme, jonge, vrouwelijke senator. Dat is natuurlijk top!"
 

Voorlopige uitslag Provinciale Staten 2015

Noord-Holland 1 zetel (-), Noord-Brabant 1 zetel (+1), Friesland 3 zetels (-), Gelderland 4 zetels (+1), Flevoland 3 zetels (-) Utrecht 3 zetels (+1), Zeeland 2 zetels (-), Drenthe 3 zetels (+1), Zuid-Holland 3 zetels (+1), Overijssel 4 zetels (+1), Groningen 4 zetels (+1)

 

De definitieve uitslag van de Waterschappen verwachten we de komende dagen binnen te krijgen.

Labels

« Terug