Raadsvergadering 17 maart 2011: Vervuiling grond Akkerwindelaan

vrijdag 18 maart 2011 23:20

Inleiding

Na de installatie van het nieuwe College van B&W was dit de eerste raadsvergadering. Het enige werkelijk interessante voorstel werd door het college ingetrokken: de aankoop van grond aan de Akkerwindelaan/Ringbaan. Vermeldenswaard is verder het afscheid een CDA-raadslid en de installatie van een nieuw CDA-raadslid.

Installatie nieuw CDA-raadslid

Na twee raadsvergaderingen heeft het CDA-raadslid de heer L.A.G. Kost zijn ontslagbrief bij de burgemeester ingediend. Redenen voor zijn vertrek zijn veranderde persoonlijke omstandigheden en vertrek uit Scherpenzeel. Als gevolg van zijn besluit werd tijdens deze raadsvergadering de heer G.J. van Ginkel beëdigd als raadslid namens het CDA.

Bodemverontreiniging grond aan de Akkerwindelaan/Ringbaan

Op de agenda stond een raadsvoorstel om ruim 4 hectare grond aan te kopen op de hoek van de Akkerwindelaan en de Ringbaan. Het is de bedoeling om op die grond in de toekomst een nieuwe school te bouwen ter vervanging van de basisscholen De Maatjes en De Bruinhorst. Uit onderzoek naar de kwaliteit van de bodem en het grondwater bleek echter dat dit verontreinigd is. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat de consequenties hiervan zijn.

Namens de ChristenUnie zijn over deze verontreiniging vragen gesteld, zoals:

Wat voor vervuiling is hier opgetreden?

Wat betekent dit voor de volksgezondheid?

Hoe zit het met de eerder aangekochte aangrenzende grond?

Bestaat het risico dat ook (een deel van) de wijk De Maatjes die verontreiniging zit?

Wethouder Van de Glind kon niet alle vragen beantwoorden, omdat de oorzaak van de vervuiling nog nader moet worden uitgezocht. Wel gaf hij aan dat de naastliggende grond schoon was verklaard. Ook gaf hij aan dat er geen reden was om te veronderstellen dat dezelfde vervuiling onder de wijk De Maatjes aanwezig zou zijn. Wordt vervolgd, derhalve.

Tonnis van Dijk,  18 maart 2011

Labels

« Terug