Coalitieakkoord 2008-2010: 'Eensgezind verder'

donderdag 24 juli 2008 19:04

 Het nieuwe coalitieakkoord van DS/PvdA, VVD en ChristenUnie is klaar. Op hoofdlijnen staan de beleidsvoornemens voor de periode 2008-2010 daarin Dat is de periode tot aan de voorgenomen fusie van de RSW-gemeenten. Op 15 juli was er inhoudelijk reeds een akkoord tot stand gekomen, waarbij ook de SGP was betrokken. Uiteindelijk trok de SGP zich terug omdat ze geen wethouder mochten leveren. De laatste bespreking over het coalitieakkoord was op 21 juli. Daarbij zijn de laatste puntjes op de "i" gezet.

 

De volledige tekst van het coalitieakkoord kunt u onderaan dit artikel downloaden. Hier worden enkele belangrijke onderdelen van het akkoord genoemd.

  1. Dit coalitieakkoord gaat er nadrukkelijk van uit dat de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2011 zal plaatsvinden. Dat is ook het voorstel dat in beide provincies, Gelderland en Utrecht, aan de orde is. Verder wordt uitgesproken dat de raad zich zal verzetten tegen een fusie waarbij ook Leusden is betrokken.

  2. Op het gebied van de woningbouw worden, naast de start van de bouw in plan Renes in 2009, drie belangrijke ambities genoemd. Dat betreft (a) seniorenwoningen en verpleeghuisbedden in en om Huis in de Wei en het Van Doornterrein, (b) versneld streven naar woningbouw ten zuiden van de Koepellaan en (c) realiseren van woningen op het voormalige Heijhorstterrein zo mogelijk in 2011. Daartoe wordt een projectteam ingesteld.

  3. Onderzoek naar de mogelijkheden en kosten van een goede en veilige ontsluiting van de sportaccommodaties aan de noordkant (Breelaan).

  4. Onderzoek naar de toekomstige huisvesting van de Viermasterscholen. Goede en functionele huisvesting van De Maatjes en De Bruinhorst heeft daarbij prioriteit. Vervanging van De Glashorst komt later aan de orde als ook meer bekend is over de ontwikkeling van de leerlingenaantallen.

  5. Het doorgaande verkeer door het dorp zal worden beperkt c.q. volledig worden geweerd. Daartoe zal ook het advies van de Ondernemersvereniging Scherpenzeel meegewogen worden.

  6. Er zal een extra inspanning worden geleverd om het dorp er verzorgd te laten uitzien. Daarbij gaat het o.a. om het openbaar groen, het onderhoud van de begraafplaatsen, de trottoirs, etc.

  7. De gemeente zal zich inzetten om duurzaam in te kopen en nagaan of ze kan aansluiten bij de landelijke campagne Millennium Gemeente.

De raadsvergadering waarin het coalitieakkoord besproken zal worden vindt D.V. plaats op dinsdag 2 september 2008. Dan zal ook het nieuwe college worden geïnstalleerd.

Tonnis van Dijk, 24 juli 2008

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Coalitieakkoord 200849,4 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug