Kerstgroet

Kerst.jpgdinsdag 18 december 2018 12:19

Over een aantal dagen staat Kerst weer voor de deur.  Jaarlijks is dat voor ons een moment om stil te worden. We zoeken elkaar op als familie en vrienden. In de kerk worden kerstliederen gezongen en wordt het kerstverhaal verteld. Een verhaal van al eeuwen geleden. Het kindje Jezus werd geboren. Een engel, verschenen aan herders in het veld, zei: “Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de Messias, de Heer” (Lukas 2: 10-11). Wat moet dat een wonderlijk gezicht zijn geweest voor die herders, zo’n plotselinge verschijning van een engel. Vervolgens werden de herders op pad gestuurd met de boodschap op zoek te gaan naar een kindje, in een doek gewikkeld, liggend in een voederbak. Om de boodschap kracht bij te zetten voegde zich vervolgens een groot hemels leger bij de engel: “Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft”. De herders vinden uiteindelijk het kindje en vertellen aan een ieder die het maar wil horen over wat ze hebben meegemaakt.

Eerlijk gezegd merk ik wel eens aan mezelf dat ik een beetje jaloers word als ik aan die herders denk. Wat een bijzondere Godservaring moeten deze herders hebben gehad! Tegelijkertijd leven we niet in een tijd waarin deze wonderen niet meer gebeuren. Mensen komen tot geloof, mensen ontvangen genezing en ook als we naar de natuur kijken, staan we af en toe versteld van haar veerkracht.  

In de tijd dat Jezus op aarde was, heeft hij ontzettend veel wonderen gedaan. In Johannes 21:25 staat zelfs: ‘als al zijn daden, een voor een, opgeschreven zouden worden, zou de wereld, denk ik, te klein zijn voor de boeken die dan geschreven moesten worden’. Onnoemelijk veel dus. Daarmee heeft Jezus directe impact gehad op ontelbaar veel mensenlevens. Om maar niet te denken aan hoeveel mensen hier indirect radicaal door zijn veranderd.

Nu, ruim tweeduizend jaar later mag Gods wonder nog steeds in ons leven doorklinken. Wij, als christenen, mogen beschikbaar zijn als handen en voeten van Jezus. Als christenen mogen wij iets laten zien van Zijn liefde en goedheid. In de lokale politiek proberen we dat te doen door christelijk-sociale politiek te bedrijven. Heel concreet en praktisch. We denken daarbij al snel aan thema’s als zorg, bestrijden van armoede en duurzaamheid. In het coalitieakkoord, wat we in mei samen met Pro Scherpenzeel en Gemeentebelangen Scherpenzeel hebben gepresenteerd, klinken deze thema’s ook door.

We hebben u dit jaar op verschillende plekken mogen ontmoeten. Tijdens de campagnes op straat aan het begin van het jaar, op de Verkiezingsavond met Gert-Jan Segers in partycentrum Schimmel, op de partijborrel in juni of misschien wel in de raadszaal. We willen u bedanken voor uw steun!

We mogen ons gezegend weten met de prachtige verkiezingsuitslag  in maart. Op basis van het aantal stemmen mogen we ons momenteel de derde partij van Scherpenzeel noemen.

We willen u ook bedanken voor uw gebed en willen u vragen hiermee door te gaan. We zijn ons er zeer van bewust dat we onze werkzaamheden niet uit eigen kracht doen. In Psalm 127:1 staat het mooi beschreven: “Als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers.” Uw gebed is van onmisbare waarde voor het politieke werk in Scherpenzeel.

Met vertrouwen mogen we vooruitkijken naar een nieuw jaar. We hopen dat u ook weer naast ons wilt staan in het werk wat er voor ons ligt.

Namens de fractie en het bestuur wens ik u gezegende kerstdagen en een goed en veilig jaareinde.

Joost van de Kleut

Voorzitter ChristenUnie Scherpenzeel

Labels

« Terug

Reacties op 'Kerstgroet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.