Renovatie zwembad 't Willaer

Zwembad 't Willaer.pngdinsdag 18 december 2018 12:12

Wie maakt er geen gebruik van?! Vrijwel elke Scherpenzeler geniet op een mooie zomerdag wel eens van het frisse water van ons eigen openluchtzwembad. Dankzij veel vrijwilligers hebben wij deze heerlijke voorziening nog altijd in ons dorp. 
Zwembad 't Willaer bestaat, naast de zwembaden en de zonneweide, uit een aantal gebouwen. Het gaat hier om kleedruimtes, sanitair, kassa's, kantoor, kiosk en technische ruimten/opslag.
Deze gebouwen zijn al vele jaren oud, en daarmee verouderd. Een renovatie is gewenst, waarmee dan tegelijkertijd zaken als hygiëne en logistiek kunnen worden verbeterd. Na deze renovatie zijn de gebouwen klaar voor de komende twintig jaar. 
Vier van de vijf partijen in de raad waren van harte bereid hiervoor geld beschikbaar te stellen. Alleen de SGP dacht er anders over. De SGP wilde eerst een besluit over de reguliere subsidie die de komende jaren voor het zwembad wordt bestemd en de bedragen die worden gestort in een onderhoudsreserve. 
De wethouder gaf aan dat dit een dusdanige vertraging zou opleveren, dat de renovatie niet in 2019, maar pas in 2020 zou kunnen plaatsvinden. Daarnaast staat deze subsidie, die is bestemd voor de exploitatie van het zwembad, los van de investering in de gebouwen, die eigendom zijn van de gemeente. 
De raadsfracties, met uitzondering van de SGP, stemden in met het beschikbaar stellen van het geld voor renovatie. 
Labels

« Terug

Reacties op 'Renovatie zwembad 't Willaer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.