Het Coalitieakkoord

Coalitieakkoord 2018-2022 GemeenteBelangenScherpenzeel ChristenUnie en ProScherpenzeeldinsdag 08 mei 2018 00:07

Op maandag 7 mei presenteerden de fractievoorzitters van de ChristenUnie, GemeenteBelangen Scherpenzeel en PRO Scherpenzeel het coalitieakkoord voor de periode 2018-2022.

Het akkoord heeft de titel ‘Sociaal, Duurzaam en Ondernemend’. De ChristenUnie is blij met dit akkoord. Als christelijk-sociale partij, die duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan, zien wij veel van onze doelen en idealen terug in het akkoord.

Het coalitieakkoord is toekomstgericht en ambitieus. Het straalt energie uit, enthousiasme om aan de slag te gaan. Om écht vooruit te kijken en stappen in de toekomst te zetten met en voor ons mooie dorp. We leggen er nóg meer nadruk op dat we dat samen doen met onze inwoners en ondernemers.

In campagnetijd hebben wij tijdens het verkiezingsdebat en tijdens de verkiezingsavond met Gert-Jan Segers een ‘pitch’ uitgesproken: een heel korte toespraak waarin de kernpunten uit het verkiezingsprogramma aan de orde komen. En weet u wat zo mooi is? Als we nu het coalitieakkoord vergelijken met die pitch, zien we dat al onze belangrijke punten herkenbaar zijn in het akkoord:

Jongeren krijgen meer aandacht, (juist) ook de jongeren die geen lid zijn van een sportclub of kerk, en zo ‘uit het zicht’ dreigen te raken. Voor kinderen die opgroeien in armoede maken wij beleid, zodat ook zij kunnen sporten, op muziekles kunnen en mee kunnen met het schoolreisje.

We gaan écht een stap verder met afvalscheiding, met daarbij de juiste voorlichting aan onze inwoners. Maar ook op allerlei andere vlakken is duurzaamheid een rode draad in het coalitieakkoord.

Voor de zorg gaan we verder met het ontwikkelen van het juiste aanbod. Kort geleden is ‘De Inloop’ geopend, maar hiermee kan nog veel meer. De digitale Sociale Kaart, waarop het totale zorgaanbod in Scherpenzeel duidelijk wordt, gaat er komen. En we gaan aan de slag met het Manifest Waardig Ouder Worden, waarbij de ChristenUnie landelijke een belangrijke rol heeft gespeeld.

In het coalitieakkoord staan veel meer – grote en kleine – zaken waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor het volledige coalitieakkoord.

Labels

« Terug