Fusie RSW controversieel.

zaterdag 13 maart 2010 20:32

Op 11 maart jl. heeft de Tweede Kamer besloten het wetsvoorstel fusie RSW controversieel te verklaren.

 Wat betekent dit nu voor het fusieproces RSW?

Deze Tweede Kamer wil dit wetsontwerp niet meer behandelen en zal het in handen geven van een nieuw kabinet. Het wetsontwerp komt hierdoor op de plank te liggen, totdat er een nieuwe regeringsploeg aantreedt. Dit volgende kabinet kan het wetsontwerp intrekken, omdat er geen politiek draagvlak is. Een andere mogelijkheid is, dat het wetsontwerp onverkort in de Tweede en Eerste Kamer zal worden behandeld. Wanneer besluitvorming hierover zal plaatsvinden is niet te zeggen. In elk geval zal dit niet voor eind september 2010 zijn. Conclusie de beoogde fusiedatum van 1 januari 2011 is niet haalbaar.

 

Wat zijn nu de gevolgen voor de drie gemeenten?

De voorbereidingen, om de nieuwe gemeente per 1 januari 2011 een goede start te kunnen geven, worden voorlopig opgeschort. De aanvankelijke fusiedatum dient daarom met een jaar verlengd te worden tot 1 januari 2012. Dit houdt in, dat de gemeente Scherpenzeel nog tot deze datum zelfstandig zal blijven.

 

Wat merken de inwoners?

Op woensdag 24 november as. zullen verkiezingen worden gehouden voor elke gemeente apart. Als de nieuwe Tweede en Eerste Kamer besluiten tot fusie RSW dan zullen november 2011 opnieuw verkiezingen plaatsvinden.

 

Scherpenzeel, 16 maart 2010.

Labels

« Terug