CU tevreden met besluit ministerraad inzake RSW

vrijdag 24 juli 2009 15:40

De ministerraad heeft op 10 juli j.l. ingestemd met het wetsontwerp inzake herindeling van de gemeenten Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Voorlopig is de nieuwe naam van de gemeente bepaald op Woudenberg. Via een amendement in de 2e Kamer zal geprobeerd worden een andere naam te laten vaststellen.

Mocht dit niet lukken dan zal de naam Woudenberg een jaar lang van toepassing zijn en kan daarna worden gewijzigd. Wij zijn hier geen voorstander van, omdat wijziging een kostbare zaak is en wellicht in de tonnen kan lopen.

De ministerraad heeft tevens advies aan de Raad van State gevraagd over het wetsontwerp. Dit advies zal pas openbaar worden na indiening bij de 2e Kamer. De 2e Kamer zal het herindelingsvoorstel begin 2010 in behandeling nemen. De 1e Kamer zal dan het wetsontwerp voor het zomerreces kunnen behandelen, zodat de nieuwe gemeente op 1 januari 2011 van start kan gaan.

Gelet op bovengenoemde procedure zal er in de RSW-gemeenten in maart 2010 geen verkiezing voor een nieuwe gemeenteraad plaatsvinden. Deze zal in november 2010 worden gehouden.

Labels

« Terug