Tonnis van Dijk

Tonnis van Dijk

T. A. (Tonnis) van Dijk
Wethouder
Ik ben Tonnis van Dijk en ik ben in 1948 geboren in het Noord Groningse Ulrum. Ik ben getrouwd met Dieneke Oosterhuis en we hebben drie kinderen gekregen en inmiddels ook zeven kleinkinderen. In 1991 zijn wij in Scherpenzeel komen wonen. Wij zijn lid van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Veenendaal. Mijn beroep is landbouwkundige met als specialisatie bodemvruchtbaarheid en plantenvoeding. Ik heb lang gewerkt op het grensvlak van landbouw en milieu.
In 2002 ben ik in de Scherpenzeelse politiek terecht gekomen als lid van de toenmalige commissie Burgerij. Van 2006 tot 2014 was ik namens de ChristenUnie gemeenteraadslid. Sinds 2014 ben ik wethouder. Mijn motivatie daarbij is dat ik christelijk sociale politiek wil bedrijven met als grondslag het woord van God, zoals dat is opgetekend in de Bijbel.
Het is heerlijk wonen in Scherpenzeel, een prachtig dorp in de mooie Gelderse Vallei. En ik wil graag dat ons dorp een prachtig dorp blijft. Een dorp met goede voorzieningen (winkels, bedrijven, bibliotheek, zwembad, binnen- en buitensport, etc.). Een dorp ook waar mensen weten wie hun buren zijn en wat er eventueel bij de buren aan de hand is, zonder nieuwsgierig te zijn. Een dorp waar mensen omzien naar elkaar. Een dorp waar de mensen niet beginnen met kritiek te leveren op van alles en nog wat, maar waar mensen elkaar helpen. Waar mensen met positieve ideeën komen om situaties te verbeteren. Vanuit mijn Christen zijn wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Dat kan via de plaatselijke politiek. Daarom wil ik me opnieuw beschikbaar stellen als wethouder. Daarmee kan ik hopelijk een steentje bijdragen aan de leefbaarheid van ons dorp. Voor onze omgeving betekent dat rentmeesterschap en voor met name de zwakkeren in de samenleving: solidariteit, eerlijkheid en barmhartigheid. Dat is wat mij drijft in de politiek.