Marieke van de Beek

M. (Marieke) van de Beek - Lindhout
Raadslid, Fractievoorzitter
      
Mijn naam is Marieke van de Beek, geboren in 1974. Sinds 2014 ben ik fractievoorzitter van de ChristenUnie fractie. Dat doe ik met veel plezier. Het is fijn en waardevol om mee te mogen denken over het dorp waar je woont, over de samenleving waar je deel van uitmaakt. 
 
Dat laatste, het deel uitmaken van een samenleving, is ook gelijk voor mij één van de belangrijkste drijfveren om politiek actief te zijn. Niet alleen gebruik maken van alles wat die samenleving biedt, maar ook iets terug doen, een stukje verantwoordelijkheid nemen voor die samenleving. De keuze voor de ChristenUnie is daarbij voor mij vanzelfsprekend. Door als christen politiek te bedrijven, kun je je geloof in praktijk brengen, echt handen en voeten geven.
 
Het uitgangspunt van de ChristenUnie is, dat ieder mens waardevol is. Iedereen telt mee, met speciale aandacht voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De ChristenUnie is een sociale partij, die ook verantwoordelijkheid neemt voor het milieu en onze leefomgeving. Ik voel mij daarbij thuis. 
  
Als gezin zijn wij aangesloten bij de Christelijke Gereformeerde Kerk ‘De Open Hof’ in Scherpenzeel. Ook hier dragen wij graag ons steentje bij waar dat op ons pad komt. 
  
Een stem voor de ChristenUnie is een stem voor een Waardevol Scherpenzeel, voor een rechtvaardige samenleving waarin mensen omzien naar elkaar!'